Klantenservice

Klantenservice


Op deze pagina vindt u diverse antwoorden op veel vragen die ons de afgelopen jaren zijn gesteld. Voor product specifieke vragen, kunt u gebruik maken van de "stel een vraag" optie die onderaan bij de producten aanwezig is. Wij proberen de productvragen binnen 48 uur te beantwoorden.

 Aankoopadvies

E-sigaret aankoopadvies

U bent waarschijnlijk een nieuwe e-roker en op zoek naar een e-sigaret. De zoektocht naar de juiste e-sigaret is vaak moeilijk. Er zijn zoveel modellen, vaktermen en andere zaken dat bij veel mensen het "Ik zie door de bomen het bos..." gevoel snel op komt zetten.

Of u een beginnende of een gevorderde damper bent, deze handige configurator helpt u met het maken van de juiste keuze qua e-liquid en e-sigaret. Dit hulpmiddel is mogelijk gemaakt door onze klanten en hun keuzes waardoor wij dit op deze manier op hebben gesteld om nog meer klanten te helpen aan een lekkere e-liquid en een bijpassende e-sigaret.

e-Vapor helpt u graag met de keuze! Vul de velden hieronder in en wij tonen u de beste keuze voor uw situatie.


{{block type="core/template" template="page/html/filter-products.phtml"}}

De elektrische sigaret

Stoppen met roken? En een elektronische sigaret kopen?

Wilt u echt stoppen met roken en zoekt u daarvoor een alternatief waarbij u het eindelijk een keer zonder moeite kunt volhouden, dan is de elektronische sigaret een uiterst geschikte optie. In meerdere opzichten is het roken van een elektronische sigaret veel aantrekkelijker dan de traditionele sigaret. Wellicht bent u al bekend met de vroegere supersmoker van een aantal jaar geleden en misschien heeft u dat zelfs weleens geprobeerd. Echter heeft het klimaat van de elektrische sigaret zich in de laatste jaren enorm ontwikkelt, waar de supersmoker zich kon meten met een Nokia 3310 begeeft de huidige elektrische sigaret zich in het tijdperk van de nieuwste iPhone. De beleving welke een elektrische sigaret momenteel biedt sluit feilloos aan op die van de traditionele sigaret, alleen brengt de elektronische sigaret nog vele voordelen met zich mee.


Waarom beginnen met de Elektrische Sigaret?

Elektrisch roken is, zoals u waarschijnlijk weet, bedacht om er aan bij te dragen dat men uiteindelijk nooit meer de behoefte heeft om te roken en/of dampen(elektronisch roken). Dit komt omdat het nicotinegehalte in een elektrische sigaret variabel is en dat is juist die ene vervelende stof waardoor het stoppen met roken zo een opgave is. Dit nicotinegehalte kunt u bij de elektrische sigaret dus afbouwen. Buiten dit grote voordeel ten opzichte van de normale sigaret is er nog een aantal voordelen dat elektrisch roken biedt. Naast het rokershoestje dat achterwege blijft, stinkende kleding en het berekenen of u nog genoeg sigaretten heeft zijn ook de financiele -en gezondheidsaspecten doorslaggevende factoren. Door te stoppen met roken en in plaats daarvan een elektrische sigaret aan te schaffen zult u letterlijk duizenden minder schadelijke stoffen tot u nemen. Naast deze aanzienlijke gezondheidsfactor is een elektronische sigaret zoals gezegd ook vele malen goedkoper. Daar waar er momenteel €6 moet worden betaald voor een pakje sigaretten (20 st.) zal dit met een elektrisch roken ongeveer 80% goedkoper zijn, reken uw maandelijkse winst maar uit! U vraagt zich misschien al af waarom u nog steeds een normale roker bent en dat u zo snel mogelijk wilt beginnen met elektrisch roken, maar waar te beginnen...

Ik wil stoppen met roken maar waar moet ik beginnen?!

U heeft het besluit genomen om eindelijk eens die dure stinksigaretten achter u te laten en met de tijd mee te gaan. Want laten we wel wezen, dit is een elektronisch tijdperk en naast de elektrische auto is ook elektrisch roken een stap in de goede richting. Om deze reden is er onwijs veel informatie te vinden omtrent elektrisch roken en bestaat er inmiddels een gamma aan e-sigaretten en e-liquids. Hierdoor is de kans op een miskoop uiteraard ook aanwezig en dat wilt u natuurlijk vermijden. Binnen dit ruime aanbod zijn er namelijk vele elektrische sigaretten waarvan de kwaliteit te wensen overlaat en het uiteindelijk nog een dure bedoeling kan worden en de kans op een terugval groot is. Laat u daarom goed adviseren over welke elektrische sigaret het beste bij uw rookstijl past zodat u de beste elektronische sigaret zult kopen. Naast de hardware is het ook aan te raden om qua smaak een lekkere e liquid te vinden welke het beste aansluit op de smaak van uw sigaretten. In onze winkel adviseren wij u hier graag over en ook zijn al onze e-liquids te proeven zodat wij u een optimale dampbeleving kunnen bezorgen. Ligt Oosterhout (NB) niet om de hoek, geen probleem, ook helpen wij uw telefonisch, via de webchat of per mail graag verder of vul onze configurator hieronder in voor een gepast advies.


{{block type="core/template" template="page/html/filter-products.phtml"}}


Hoe weet ik zeker welke E liquid bij mij past?

E-liquids zijn de brandstof van de elektrische sigaret en bepalen naast de smaak ook de nicotinesterkte welke verkrijgbaar is verschillende nicotinegehaltes 0mg, 6mg, 12mg en 18mg. E-liquids bestaan uit PG en VG en zijn in verschillende verhoudingen verkrijgbaar. PG is een onnatuurlijke stof, welke overigens ook vaak in astma apparaten wordt gebruikt, deze stof zorgt ervoor dat de smaak optimaal is en u ook daadwerkelijk een prikkel op uw keel voelt zoals de klassieke sigaret dit ook doet. VG is een organische stof waar vaak de smaakstoffen in verwerkt zitten, deze stof is met name verantwoordelijk voor de damp en hoe meer VG een E-liquid bevat, hoe zachter deze zal aanvoelen op de keel. 

U kunt tegenwoordig uit zoveel e liquids kiezen dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. U wilt natuurlijk wel een e liquid kopen welke voldoet aan de wens van uw smaakpapillen en wij helpen u daar graag bij. Helaas kan er nog niet online worden geproefd en weet u nooit 100% zeker of de e-liquid u zult bevallen. De ervaring heeft ons inmiddels wel geleerd welke e-liquids het beste passen bij verschillende type rokers en vandaar dat wij u op deze pagina graag helpen met het maken van de juiste keuze.


Wij verkopen goedkope e-liquids en premium e-liquids.

Op deze manier is er voor iedereen een perfecte e-liquid te vinden en hebben wij een keuze uit meer dan 50 smaken. Naast de smaak is natuurlijk ook het nicotinegehalte van de e-liquid belangrijk zodat uw lichaam genoeg voldoening krijgt en u nooit meer zin heeft in een normale sigaret. 

0mg:    Geen nicotine
6mg:    Light Sigaretten      
12mg:  Normale Sigaretten / Half zware shag
18mg:  Zware Shag 


{{block type="core/template" template="page/html/filter-products.phtml"}}

Beste e-sigaret kopen, maar welke?

Een e-sigaret is oorspronkelijk uitgevonden als het alternatief voor de traditionele sigaret. De e-sigaret heeft zichzelf inmiddels allang bewezen en heeft vele rokers geholpen om voor eens en voor altijd te kunnen stoppen. Om dit te kunnen bereiken is het van groot belang dat u de beste e-sigaret aanschaft welke perfect aansluit op uw behoeften. Tegenwoordig zijn de e-sigaret prijzen er in vele verschillende klasse en is een e-sigaret kopen voor iedereen toegankelijk. Een gedegen advies is zoals gezegd uitermate belangrijk zodat u zonder enige moeite de traditionele sigaret en uiteindelijk ook de elektrische sigaret kunt laten liggen. Bij elke roker past weer een andere elektrische sigaret en deze match is door het brede online aanbod soms moeilijk te vinden. Als u bijvoorbeeld een stevige roker bent dan past een batterij met veel capaciteit het beste bij u of bijvoorbeeld twee kleinere batterijen met 2 clearomizers, dit is handig wanneer u 2 e-liquids dampt zodat u voor elke smaak een aparte clearomizer kunt gebruiken. 


Dit zijn de 4 belangrijkste punten om op te letten bij de aanschaf van een e-sigaret:

1. De kwaliteit van de e-sigaret is voor het volhouden van elektrische roken doorslaggevend. Wij adviseren om altijd bij een speciaalzaak uw aankoop te doen omdat zij u beter kunnen adviseren en veel ervaring hebben in het afstemmen van het aanbod op uw wensen.

2. Bijna alle starstets bevatten 2 e-sigaretten, dit heeft als reden dat de batterijen het doorgaans net geen hele dag volhouden. Wanneer u maar 1 batterij heeft en deze 4 uur moet opladen is op dat moment de kans op een normale sigaret aanwezig en dat wilt u waarschijnlijk vermijden.

3. De e-liquids zijn verkrijgbaar in verschillende nicotinegehaltes en vele smaken. Hierbij geldt, begin met elektrisch roken waar u gestopt bent met normaal roken, dus vind een goede smaak met het juiste nicotinegehalte welke aansluit op uw sigaretten zodat uw lichaam genoeg voldoening krijgt.

4. Stem het type e-sigaret af op uw rookstijl, rookt u bijvoorbeeld zware shag, dan kunnen sommige e-sigaretten te licht zijn met als gevolg dat deze u niet genoeg voldoening geven.

De term 'beste e-sigaret' is dus een rekbaar begrip en bestaat eigenlijk niet. Echter zijn er in de kwaliteit van de elektrische sigaretten grote verschillen en ook hier geldt vaak het gezegde 'goedkoop is duurkoop'. Om dit te voorkomen en om er voor te zorgen dat u de juiste keuze maakt leggen wij u graag uit welk type e-sigaret het beste bij u past.


{{block type="core/template" template="page/html/filter-products.phtml"}}

 Over E-vapor

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Kies de methode om contact met ons te zoeken welke u het beste uitkomt

 

U kunt ons bellen

085-0160015

 

U kunt met ons chatten

Mogelijk tijdens kantooruren. Klik op 'chatten' rechtsonder in uw scherm.

 

U kunt ons contactformulier invullen

Binnen 48 uur beantwoord

 

U kunt onze winkel bezoeken

openingstijden en adres

Team e-Vapor

Ons team bestaat uit gedreven mensen met een passie voor elektronisch roken. Onze drijfveer is om bij elke klant een passende e-sigaret te vinden zodat elke klant tevreden naar buiten loopt en de klant het dampen ook zonder enige moeite kan volhouden.

 
Wouter
 
 
Joery
 
 
Steff
 
 
Bas
 

Onze winkel

U kunt gewoon parkeren voor de deur

Bezoek ook gerust onze winkel waar wij u graag helpen en adviseren zodat u gegarandeerd de juiste keuze maakt. Ook kunt u al onze smaken proeven en veel systemen uitproberen. In onze winkel staat ons team altijd klaar om klanten te helpen onder het genot van een kopje koffie. Onze winkel is niet alleen bedoelt voor het verkopen en demonstreren van onze producten maar ook om gezelligheid te bieden en ervaringen te delen aan en met onze klanten.

e-Vapor Elektrische Sigaretten

Heuvelstraat 2

4901 KD Oosterhout (NB)

Nederland

e-Vapor Winkel

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 18:00
Vrijdag 10:00 - 21:00
Zaterdag 10:00 - 17:00

 Algemene vragen

Een elektrische sigaret is een apparaatje wat een vloeistoef met geur- en smaakstoffen middels een verdamper omzet in damp. Het is een uiterst effectief alternatief om te kunnen stoppen met roken. Het dampen (elektronisch roken) werkt volgens dezelfde handeling als bij een klassieke sigaret, namelijk middels inhaleren. De vloeistoffen (e-liquids) kunnen nicotine bevatten, maar dit hoeft niet, dit kunt zelf bepalen.
Elektronisch roken is een stuk goedkoper en zeker minder schadelijk dan normaal roken. De damp die je inhaleert is vergelijkbaar aan sigarettenrook, maar is wel beduidend minder schadelijk voor de gezondheid. In sigarettenrook zitten namelijk ruim 4.000 schadelijke elementen die niet voorkomen in de damp die een elektrische sigaret produceert. Verder is de damp vrij van actieve carcinogene (kankerverwekkende) elementen, waardoor het een veel minder ongezonde tabaksvervanger is.
Er zijn de laatste jaren vele onderzoeken gedaan door deskundige, artsen en wetenschappers naar het effect van elektronisch roken. Hieronder staat een aantal links weergegeven die leiden naar gepubliceerde onderzoeken en artikelen omtrent de E-sigaret:
Elektronisch roken brengt ten opzichte van de traditionele sigaret vele voordelen met zich mee. Hieronder worden de grootste voordelen voor u op een rijtje gezet:
 U neemt duizenden minder schadelijke stoffen tot u en alleen de nicotine kan als schadelijk worden beschouwd en de hoeveelheid nicotine kunt u helemaal zelf bepalen.
 Wanneer u alleen maar elektrisch rookt kunt u tot wel 80% besparen dan wanneer u normaal rookt. Het beste is natuurlijk om dit geld ook daadwerkelijk in een spaarpotje te doen;).
 Doordat u zelf het nicotinegehalte kunt bepalen kunt u de nicotine op uw eigen tempo afbouwen waardoor u eenvoudig kunt stoppen met roken en dampen.
 De damp die u uitademt is niet schadelijk dus in plaats van buiten in de kou te moeten staan kunt u gewoon gezellig binnen blijven.
 Als u toch al binnen rookte hoeft u, wanneer u elektrisch rookt, de muren niet meer om de paar jaar te verven omdat dit komt door de koolmonoxide en de e-sigaret bevat deze stof niet.

 Vragen over de E-sigaret

Om te kunnen beginnen met elektronisch roken is het verstandig om een startset aan te schaffen. Hierin vindt u 1 of 2 elektronische sigaretten en toebehoren zoals oplader en onderdelen. Daarnaast heeft u nog e-liquids nodig. E-liquids zijn als het ware de brandstof voor uw elektronische sigaret. Deze zijn verkrijgbaar in 10ml flesjes wat ongeveer gelijk staat aan 80 sigaretten. De e-liquids zijn verbruiksartikelen, de elektronische sigaret zelf gaat uiteraard langer mee. Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende verdampers (Clearomizers&Atomizers). De coils in de verdampers gaan, afhankelijk van uw dampgedrag, 2 tot 4 weken mee. Heeft u vragen of wenst u advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Om te kunnen beginnen met dampen heeft u dus de volgende spullen nodig:
Wanneer u gaat beginnen met dampen wilt u natuurlijk wel goed beginnen zodat u het ook daadwerkelijk volhoudt en lekker vindt, toch? Op onze verkoopadviespagina staan diverse starstets weergegeven voor verschillende type rokers. Klik op de onderstaande knop er vindt de perfecte startset voor u.

Klik hier voor verkoopadvies
Een elektronische sigaret heeft een systeem dat gebruik maakt van een gloeispiraal die verwarmd wordt door een accu (batterij) en daardoor een vloeistof (e-liquid) verdampt. In tegenstelling tot een gewone sigaret vindt er geen verbranding plaats van tabak en filters, maar verdamping van de e-liquid. U inhaleert dus geen rook, maar damp. (waarvan het hoofdbestanddeel propyleen en/of glycerine is)

 Vragen over E-liquids

E-liquids zijn de brandstof van de elektrische sigaret en bepalen naast de smaak ook de nicotinesterkte welke verkrijgbaar is verschillende nicotinegehaltes 0mg, 6mg, 12mg en 18mg.

E-liquids bestaan uit PG en VG en zijn in verschillende verhoudingen verkrijgbaar. PG is een onnatuurlijke stof, welke overigens ook vaak in astma apparaten wordt gebruikt, deze stof zorgt ervoor dat de smaak optimaal is en u ook daadwerkelijk een prikkel op uw keel voelt zoals de klassieke sigaret dit ook doet. VG is een organische stof waar vaak de smaakstoffen in verwerkt zitten, deze stof is met name verantwoordelijk voor de damp en hoe meer VG een E-liquid bevat, hoe zachter deze zal aanvoelen op de keel.
U wilt natuurlijk een lekkere e-liquid die het meest aansluit op de wens van uw smaakpapillen of smaak van de sigaretten en/of shag die u gewend bent. Klik op de knop voor aanbevolen e-liquids zodat u gegarandeerd de juiste keuze maakt.

Klik hier voor E-liquid advies
U kunt bij de E-liquids van de Millers Goldline een keuze maken uit 100%VG, dit betekent dat de vloeistof volledig bestaat uit Propyleenglycol. Deze stof is 100% organisch en zorgt dat de damp zacht aanvoelt wanneer u deze inhaleert. Wel willen wij u er graag op wijzen dat dit enigszins ten koste gaat van de smaak, maar daarentegen juist ten goede komt van de dampproductie.

 Vragen over Bestellen en Verzenden

Op werkdagen worden alle bestellingen dezelfde dag, mits voor 16:00 uur besteld, verzonden en wordt uw bestelling de volgende dag al op het verzendadres aangeboden. Bestellingen onder de 30 worden via PostNL verzonden en daardoor kunnen wij niet garanderen dat deze daadwerkelijk de volgende dag bij u wordt afgeleverd. Bij elk product staat in de webshop aangegeven of het momenteel op voorraad is. Indien de daadwerkelijke voorraad afwijkt van de op de website aangegeven voorraad zullen wij contact met u opnemen om uw bestelling eventueel gedeeltelijk te leveren of een geschikt alternatief aan te bieden zodat u zo snel mogelijk met uw bestelde producten aan de slag kunt gaan. Op zaterdag en zondag worden geen pakketten verstuurd. Dit betekent dat een bestelling gedaan na vrijdag 16:00 uur pas wordt bezorgd op dinsdag.
Ja, indien uw bestelling niet door een brievenbus past of als de totale waarde groter is dan € 30,- wordt de bestelling verzonden als pakketpost via DPD en ontvangt u een track&trace nummer.
Als uw bestelling is ingepakt en meer dan €30 bedraagt ontvangt u een e-mail met de Track & Trace code, deze kunt u hier invullen zodat u kunt zien waar het pakket zich bevindt en wat de verwachte leveringsdag en het tijdstip zal zijn. De mail met uw Track&Trace nummer kunt u aan het einde van de middag verwachten op de dag dat uw pakket wordt verzonden. Alle bestellingen onder de € 30,- worden verstuurd via PostNL en hiervan ontvangt u geen Track&Trace nummer.
Land €0,00 - €20,00 €20,00 - €30,00 €30,00 - €50,00 €50,00 - €75,00
Nederland Briefpost
€ 1,99
Pakket    
€ 4,99
Briefpost
€ 0,00
Pakket    
€ 2,99
Briefpost 
NVT
Pakket
€ 0,00
Briefpost 
NVT 
Pakket
€ 0,00

 Vragen over Garanties

Op al onze producten geldt een garantietermijn van 6 maanden. Tenzij het een scenario en/of product betreft uit de onderstaande categorieën.
Het herroepingsrecht, ook wel zichttermijn genoemd, betekent dat u binnen 14 dagen, zonder opgave van reden uw aankoop kunt ontbinden. Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden in de categorie retouren.
Batterijen hebben een garantietermijn van 1 maand. Bij normaal gebruik kunt u de batterijen gemiddeld 300 keer opladen. Afname van de capaciteit gedurende het gebruik van een batterij is normaal en valt niet onder de algemene garantie. Na 300 keer opladen gaat een batterij niet direct defect, echter kan de capaciteit van de batterij wel afnemen waardoor u mogelijk minder lang kunt dampen met de batterij. De gemiddelde optimale levensduur van onze batterijen is ongeveer 6 maanden. Let wel: dit is slechts een gemiddelde.
Onze e-Liquids zijn hoogwaardig gekwalificeerd en voldoen aan de strengste eisen waardoor de smaak en de kwaliteit uitermate goed zijn gewaarborgd. Als door u bestelde e-liquids qua smaak niet naar wens zijn kunnen deze, mits ongeopend binnen 14 dagen omgeruild worden voor een andere smaak. In verband met hygiënische redenen en de houdbaarheidsdatum is het niet mogelijk om gebruikte en/of geopende e-liquids te ruilen.
Clearomizers en Atomizers zijn producten die intensief worden gebruikt door dampers en gaan ook bij normaal gebruik weleens defect. Om deze reden geldt er voor deze producten enkel D.O.A (Death On Arrival) oftewel, defect ontvangen/geleverd. In dit geval kunt u het defecte product retour zenden en zullen wij u kosteloos een nieuw vervangend product toezenden. Meer informatie over het retourneren van producten vindt u in de categorie retouren.
Coils zijn echte verbruiksproducten en deze hebben verschillende levensduren welke afhankelijk zijn van vele factoren zoals het type vloeistof, de weerstand, het voltage van de batterij etc. Om deze reden geldt ook voor deze producten enkel D.O.A (Death On Arrival) oftewel, defect ontvangen/geleverd. In dit geval kunt u het defecte product retour zenden en zullen wij u kosteloos een nieuw vervangend product toezenden. Meer informatie over het retourneren van producten vindt u in de categorie retouren.

 Vragen over Retouren

Het herroepingsrecht, ook wel zichttermijn genoemd, betekent dat u binnen 14 dagen, zonder opgave van reden uw aankoop kunt ontbinden. Deze 14 dagen gaan in op de dag dat u uw bestelling heeft ontvangen. Tijdens dit zichttermijn zult u zorgvuldig om moeten gaan met het product en de verpakking ervan. Het product mag slechts in die mate uitgepakt of gebruikt worden zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden of niet. Indien u van uw herroepingsrecht gebruik wilt maken, kunt u het product met alle geleverde toebehoren, en met goedkeuring van e-Vapor, in de originele staat en verpakking retourneren. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht komen de kosten voor de terugzending voor uw rekening. Uiterlijk binnen 30 dagen na ontvangst van het geretourneerde product zullen we het aankoopbedrag aan u terugbetalen. Uitgezonderd van het herroepingsrecht zijn hygiënisch en steriel verpakte artikelen zoals tank cartridges, clearomizers en mondstukjes.
Hebben we per ongeluk het verkeerde product aan u geleverd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. We zullen er dan zo spoedig mogelijk voor zorgen dat u het juiste product ontvangt. Mocht het nodig zijn om het verkeerd geleverde product aan ons te retourneren dan zullen we de verzendkosten hiervoor vergoeden. In overleg kan deze vergoeding ook zijn in de vorm van een e-Liquid met een hogere waarde dan de verzendkosten.
Wanneer u een product heeft ontvangen dat niet functioneert kunt u contact opnemen met onze klantenservice. We zullen samen met u doornemen wat het probleem is en of dit eventueel op afstand opgelost kan worden. Wanneer dit niet het geval is zal e-Vapor u een vervangend product toezenden waarna u vervolgens het defect bevonden product kunt retourneren middels 'retour afzender' op de envelop van het vervangend product te noteren.
Wilt een u product of bestelling retourneren? Neem dan altijd eerst even contact op met onze klantenservice. Vaak zijn problemen ook telefonisch of per e-mail op te lossen. U kunt ons telefonisch bereiken op 085-0160015, op maandag 13:00-18:00, dinsdag t/m donderdag van 10:00 t/m 18:00, vrijdag van 10:00-21:00 en op zaterdag van 10:00-17:00. U kunt ons ook bereiken per e-mail via dit formulier of start een chat met een van onze klantenservice medewerkers.
Zodra e-Vapor uw retourzending heeft ontvangen en heeft getest nemen wij contact met u op. De verwerkingstijd is afhankelijk van diverse factoren. We doen ons uiterste best om de verwerkingstijd tot een minimum te beperken. Normaal gesproken duurt het nooit langer dan een aantal werkdagen. e-Vapor stuurt geen vervangende onderdelen voordat we uw retourzending hebben ontvangen en getest.
Formulier

 Vragen over Onderhoud & Gebruik

Wanneer u een nieuwe elektrische sigaret of batterij aanschaft is het van belang dat u de batterij altijd geheel oplaadt voordat u deze in gebruik neemt, ongeveer 5 uur aan de oplader. Net als bij alle andere soorten oplaadbare batterijen en accu’s komt dit ten goede van de optimale levensduur.
Draai de batterij niet TE strak op de USB lader zodat het contactpuntje niet beschadigd of te diep komt te zitten waardoor deze geen contact kan maken met het contactpuntje van uw verdamper. Als het lampje aangeeft dat de batterij wordt opgeladen is het voldoende.
De meeste clearomizers zijn voorzien van rubberen of siliconen ringetjes. Bij het in elkaar zetten of uit elkaar halen van een elektrische sigaret dient u hiermee rekening te houden. De ringetjes die lekkage voorkomen kunnen vrij snel los schieten of kapot gedraaid worden. Behandel uw elektrische sigaret dus voorzichtig.
Wanneer een elektrische sigaret voor de eerste keer voorzien is van een tankje met vloeistof is het raadzaam deze een paar minuten te laten rusten. Op deze manier kan de e-liquid goed in de coil trekken. Dit voorkomt een branderige smaak en hierdoor zal deze langer optimaal gebruikt kunnen worden.
Door vijf a zes keer snel achter elkaar op het knopje van de batterij te drukken kunt u de beveiliging aan of uit zetten. U kunt zien of het is gelukt wanneer het knopje een paar keer knippert en wanneer deze blijft branden als u het knopje ingedrukt houdt.
U drukt het knopje van de batterij in als u een trekje neemt van uw elektrische sigaret. Het knopje houdt u dus ingedrukt terwijl u inhaleert. Het gevoel en de manier van inhaleren en de aanslag op uw keel is anders en kan in het begin onwennig aanvoelen.
Het is belangrijk dat u niet te hard aan het mondstuk van de elektrische sigaret zuigt. Hierdoor zou er vloeistof mee kunnen komen terwijl u inhaleert. De vloeistof in een elektrische sigaret heeft een beetje tijd nodig om tot damp omgezet te worden. Door rustiger te inhaleren dan bij een gewone sigaret voorkomt u ook dat er niet-verdampte vloeistof door het mondstuk komt en hierdoor wordt er ook meer damp en smaak gecreëerd.
Wanneer u een scherpe en/of verbrande smaak proeft kan dit een paar oorzaken hebben:
 Uw elektrische sigaret dient bijgevuld te worden met e-liquid.
 De coil is aan vervanging toe.
Het knipperen van het lampje kan twee dingen betekenen.
 De batterij is leeg en deze dient op de oplader te worden gedraaid
 De batterij is te stevig aan de oplader gedraaid en daardoor is het contactpuntje te diep komen te liggen. Dit kunt u eenvoudig oplossen door met een puntig voorwerp het ronde contactpuntje van de batterij enkele millimeters omhoog te wippen.
Veel rokers zeggen dat ze de handelingen die bij normaal roken horen vooral zo fijn vinden. Bij elektronisch roken komen ook handelingen kijken en deze zullen uw oude dus zonder moeite vervangen waardoor u de oude gewoontes nauwelijks zult missen
 Tijdens het dampen ontstaat er condens. Ook tussen de batterij en de clearomizer. Deze condens (vocht) zal de werking van uw batterij beïnvloeden. Wanneer uw batterij dus opgeladen dient te worden, is het raadzaam om het contactpuntje van de batterij even droog te deppen met een stukje keukenpapier of een wattenstaafje voordat u deze op de lader schroeft.
 Bijna alle onderdelen, behalve de batterij, kunt u eenvoudig schoonmaken met warm water. Schroef de onderdelen van de clearomizer voorzichtig los om de ringetjes niet kwijt te raken of te beschadigen. Een clearomizer bestaat meestal uit een mondstuk, een coil of atomizer, een base en het tankje. U kunt de onderdelen van uw elektrische sigaret het best laten weken in een bakje warm water. U kunt ze uiteraard ook afspoelen onder de kraan. Zet de kraan echter niet te ver open om beschadiging of verlies van gevoelige onderdeeltjes te voorkomen. Laat na het spoelen de onderdelen zeer goed drogen op bijvoorbeeld een theedoek of een stuk keukenpapier.
 Wanneer u een clearomizer langere tijd niet gebruikt en de vloeistof er in laat zitten, zal de atomizer zich volzuigen met vloeistof. Dit resulteert in "lekkage" omdat de vloeistof opgehoopt is vlakbij het mondstuk. Vervang in dit geval uw coil. Wanneer u regelmatig dampt zal er niets aan de hand zijn.
NIX18: Niet Roken, Niet Drinken
CONTACTFORMULIER
Hulp nodig? Vraag het ons!

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Weet u niet waar u moet beginnen? Vraag ons om hulp. Na 3 jaar ervaring zijn wij echte e-sigaret deskundigen en helpen wij u graag met uw keuze.


 085-0160015
 +31 6 202 168 30
 klantenservice@evapor.nl
 Facebook

CONTACTFORMULIER
Bezoek ook eens onze winkel!


Heuvelstraat 2
4901KD Oosterhout


Openingstijden:
Maaandag 13:00 - 17:30
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 21:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
VERZENDKOSTEN

Vanaf heden verzenden wij alleen in Nederland.

NL: Gratis vanaf €40,00


Lees meer