Elektrisch roken

Vragen over de E-sigaret en E-liquids

Als elektrisch roken nieuw voor u is zijn er waarschijnlijk nog veel dingen die niet helemaal duidelijk zijn. Voordat u een e-sigaret zult uitkiezen is het verstandig om u enigszins in te lezen, hierdoor weet u zeker wat elektrisch roken precies inhoudt. Op deze pagina staan de door onze klanten veelgestelde vragen en we hopen u middels deze pagina voldoende te kunnen informeren omtrent het elektrisch roken. Mocht u alsnog met vragen kampen, neem dan gerust contact met ons op.


  Algemene Vragen over Elektrisch Roken

-Wat is een elektrische sigaret?

Een elektrische sigaret is een apparaatje wat een vloeistof met geur- en smaakstoffen middels een verdamper omzet in damp. Het is een uiterst effectief alternatief om te kunnen stoppen met roken.

Het dampen (elektronisch roken) werkt volgens dezelfde handeling als bij een klassieke sigaret, namelijk middels inhaleren. Bij de meeste apparaten dient u ook nog een knopje in te drukken terwijl u inhaleert.

De vloeistoffen (e-liquids) kunnen nicotine bevatten, maar dit hoeft niet, dit kunt zelf bepalen en zelfs met de tijd afbouwen.

Elektronisch roken is een stuk goedkoper en minder schadelijk dan normaal roken. De damp die wordt geïnhaleerd is gevoelsmatig vergelijkbaar aan sigarettenrook, maar is wel beduidend minder schadelijk voor de gezondheid. In sigarettenrook zitten ruim 4.000 schadelijke elementen die niet voorkomen in de damp die een elektrische sigaret produceert. Verder is de damp vrij van actieve carcinogene (kankerverwekkende) elementen, waardoor het een veel minder schadelijke tabaksvervanger is.


-Is er onderzoek gedaan naar de Elektrische Sigaret?

Er zijn de laatste jaren vele onderzoeken gedaan door deskundige, artsen en wetenschappers naar het effect van elektronisch roken. Hieronder staat een aantal links weergegeven die leiden naar gepubliceerde onderzoeken en artikelen omtrent de E-sigaret:


-Wat zijn de voordelen van Elektrisch Roken?

Elektrisch roken brengt ten opzichte van de traditionele sigaret vele voordelen met zich mee. Hieronder worden de grootste voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • U neemt duizenden minder schadelijke stoffen tot u en alleen de nicotine kan als schadelijk worden beschouwd en de hoeveelheid nicotine kunt u helemaal zelf bepalen.
  • Wanneer u alleen maar elektrisch rookt kunt u tot wel 80% besparen dan wanneer u normaal rookt. Het beste is natuurlijk om dit geld ook daadwerkelijk in een spaarpotje te doen;).
  • Doordat u zelf het nicotinegehalte kunt bepalen kunt u de nicotine op uw eigen tempo afbouwen waardoor u eenvoudig kunt stoppen met roken en uiteindelijk ook met dampen omdat uw lichaam dan went aan de vermindering van nicotine.
  • De damp die u uitademt is niet schadelijk dus in plaats van buiten in de kou te moeten staan kunt u gewoon gezellig binnen blijven.
  • Als u toch al binnen rookte hoeft u, wanneer u elektrisch rookt, de muren niet meer om de paar jaar te verven omdat dit komt door de koolmonoxide en de e-sigaret bevat deze stof niet.

-Is Elektrisch Roken schadelijk?

Elektrisch roken is niet gezond aangezien de vloeistoffen nicotine kunnen bevatten. Het is wel vele malen minder schadelijk dan een normale sigaret. Bij het roken van een traditionele sigaret komen ongeveer 4.000 schadelijke stoffen vrij. Voor meer informatie zou u een van de onderzoeken hierboven kunnen lezen.

 

 Vragen over de E-sigaret

-Wat heb ik nodig om te kunnen beginnen?

Om te kunnen beginnen met elektronisch roken is het verstandig om een startset aan te schaffen. Hierin vindt u 1 of 2 elektronische sigaretten en toebehoren zoals een oplader en onderdelen.

Daarnaast heeft u nog e-liquids nodig. E-liquids zijn als het ware de brandstof voor uw elektronische sigaret. Deze zijn verkrijgbaar in 10ml flesjes wat ongeveer gelijk staat aan 80 sigaretten. De e-liquids zijn verbruiksartikelen, de elektronische sigaret zelf gaat uiteraard langer mee.

Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende verdampers (Clearomizers&Atomizers). De coils in de verdampers gaan, afhankelijk van uw dampgedrag, 2 tot 4 weken mee. Dat een coil vervangen moet worden merkt u wanneer u een verbrande smaak proeft of wanneer u harder moet hijsen.

Heeft u vragen of wenst u advies? Neem dan contact op met onze klantenservice


-Hoe werkt een elektrische sigaret?

Een elektronische sigaret heeft een systeem dat gebruik maakt van een gloeispiraal die verwarmd wordt door een accu (batterij) en daardoor een vloeistof (e-liquid) verdampt. In tegenstelling tot een gewone sigaret vindt er geen verbranding plaats van tabak en filters, maar verdamping van de e-liquid. U inhaleert dus geen rook, maar damp. (waarvan het hoofdbestanddeel propyleenglycol en/of glycerine is)


-Wat is een coil?

De coil is het verdampertje van de tank. Er bevindt zich een touwtje in het midden welke de vloeistof absorbeerd. Hieromheen zit een gloeispiraaltje welke zorgt voor de verdamping van de vloeistof. Zodra het knopje van de batterij wordt ingedrukt gloeit het spiraaltje op zodat de vloeistof die in het touwtje is gezogen om wordt gezet in damp. Ook zijn er de zogenaamde Dual Coils, in deze coils zitten twee spiraaltjes waardoor er dubbel zoveel damp wordt gecreëerd en meer smaak vrijkomt. Een coil is een vervangbaar onderdeel van de e-sigaret welke vervangen wordt wanneer de smaak niet meer optimaal is (een verbrande smaak) of de e-sigaret niet meer optimaal dampt. Als u zich afvraagt welke coil u nodig heeft bij een bepaald type clearomizer of startset, onderaan de pagina staan deze producten aangegeven.

 Vragen over E-liquids

-Wat is een E-liquid?

E-liquids zijn de brandstof van de elektrische sigaret en bepalen naast de smaak ook de nicotinesterkte welke verkrijgbaar is de verschillende nicotinegehaltes 0mg, 6mg, 12mg en 18mg. E-liquids bestaan uit PG, VG, water, aroma's en nicotine (optioneel). De e-liquids zijn in verschillende verhoudingen verkrijgbaar.

 PG is een kunstmatige stof, welke overigens ook vaak in astma apparaten wordt gebruikt, deze stof zorgt ervoor dat de smaak optimaal is en u ook daadwerkelijk een prikkel op uw keel voelt zoals de klassieke sigaret dit ook doet. (deed)
 VG is een organische stof waar vaak de smaakstoffen in verwerkt zitten, deze stof is met name verantwoordelijk voor de damp en hoe meer VG een E-liquid bevat, hoe zachter deze zal aanvoelen op de keel.

 

-Wat is 100% VG?

U kunt bij de E-liquids van de Millers Goldline een keuze maken uit 100%VG, dit betekent dat de vloeistof volledig bestaat uit Vegetable Glycerine. Deze stof is 100% organisch en zorgt dat de damp zacht aanvoelt wanneer u deze inhaleert.

Wel willen wij u er graag op wijzen dat dit enigszins ten koste gaat van de smaak, maar daarentegen juist ten goede komt van de dampproductie.


-Hoelang doe ik met 10ml e-liquid?

10ml staat ongeveer gelijk aan 4 pakjes sigaretten. Dit is wel afhankelijk van een aantal factoren. Het ligt eraan hoeveel u dampt, welke vloeistof en met welk systeem u dampt. Gemiddeld doen onze klanten 4 a 5 dagen met 1 flesje e-liquid.

-Is de damp die ik uitadem schadelijk?

Nee, de damp die u uitademt is niet schadelijk. De nicotine blijft achter in uw lichaam. De gele gordijnen en muren komen door de koolmonoxide en deze stof komt, net als andere schadelijke stoffen, bij de elektrische sigaret niet voor. U kunt dus zonder problemen binnen dampen of gewoon in de auto, de damp zal namelijk net als de damp van een bakje koffie verdwijnen. Ook qua geur zijn de e-liquids bijna reukroos, alleen bij de erg zoete en uitgesproken smaken kan er een vleugje worden geroken, maar deze lucht/damp is niet schadelijk voor uw omgeving.

NIX18: Niet Roken, Niet Drinken
CONTACTFORMULIER
Hulp nodig? Vraag het ons!

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Weet u niet waar u moet beginnen? Vraag ons om hulp. Na 3 jaar ervaring zijn wij echte e-sigaret deskundigen en helpen wij u graag met uw keuze.


 085-0160015
 +31 6 202 168 30
 klantenservice@evapor.nl
 Facebook

CONTACTFORMULIER
Bezoek ook eens onze winkel!


Heuvelstraat 2
4901KD Oosterhout


Openingstijden:
Maaandag 13:00 - 17:30
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 21:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
VERZENDKOSTEN

Vanaf heden verzenden wij alleen in Nederland.

NL: Gratis vanaf €40,00


Lees meer