Wanneer u een elektrische sigaret bij e-Vapor besteld leveren wij daar altijd een gebruiksaanwijzing bij. Er kunnen natuurlijk altijd onderwerpen zijn waar u graag wat meer informatie over wilt wat misschien niet in onze handleiding staat. Hieronder staan daarom aanvullende vragen en antwoorden welke u hopelijk verder zullen helpen waardoor u ongestoord en optimaal kunt dampen. Neem ook een kijkje bij ‘vragen over de e-sigaret en e-liquids’.

Wanneer u een nieuwe elektrische sigaret of batterij aanschaft is het van belang dat u de batterij altijd geheel oplaadt voordat u deze in gebruik neemt, ongeveer 5 uur aan de oplader. Net als bij alle andere soorten oplaadbare batterijen en accu’s komt dit ten goede van de optimale levensduur.

Draai de batterij niet TE strak op de USB lader zodat het contactpuntje niet beschadigd of te diep komt te zitten waardoor deze geen contact kan maken met het contactpuntje van uw verdamper. Als het lampje aangeeft dat de batterij wordt opgeladen is het voldoende. De meeste clearomizers zijn voorzien van rubberen of siliconen ringetjes. Bij het in elkaar zetten of uit elkaar halen van een elektrische sigaret dient u hiermee rekening te houden. De ringetjes die lekkage voorkomen kunnen vrij snel los schieten of kapot gedraaid worden. Behandel uw elektrische sigaret dus voorzichtig.

Wanneer een elektrische sigaret voor de eerste keer voorzien is van een tankje met vloeistof is het raadzaam deze een paar minuten te laten rusten. Op deze manier kan de e-liquid goed in de coil trekken. Dit voorkomt een branderige smaak en hierdoor zal deze langer optimaal gebruikt kunnen worden.

 • Door vijf a zes keer snel achter elkaar op het knopje van de batterij te drukken kunt u de beveiliging aan of uit zetten. U kunt zien of het is gelukt wanneer het knopje een paar keer knippert en wanneer deze blijft branden als u het knopje ingedrukt houdt.
 • U drukt het knopje van de batterij in als u een trekje neemt van uw elektrische sigaret. Het knopje houdt u dus ingedrukt terwijl u inhaleert. Het gevoel en de manier van inhaleren en de aanslag op uw keel is anders vergeleken met een normale sigaret en/of shag en kan in het begin onwennig aanvoelen.
 • Het is belangrijk dat u niet te hard aan het mondstuk van de elektrische sigaret zuigt. Hierdoor zou er vloeistof mee kunnen komen terwijl u inhaleert. De vloeistof in een elektrische sigaret heeft een beetje tijd nodig om tot damp omgezet te worden. Door rustiger te inhaleren dan bij een gewone sigaret voorkomt u ook dat er niet-verdampte vloeistof door het mondstuk komt en hierdoor wordt er ook meer damp en smaak gecreëerd.

Wanneer u een scherpe en/of verbrande smaak proeft kan dit een paar oorzaken hebben:

 • Uw elektrische sigaret dient bijgevuld te worden met e-liquid.
 • De coil is aan vervanging toe.
 • De batterij is leeg en deze dient op de oplader te worden gedraaid
 • De coil dient vervangen te worden
 • De batterij is te stevig aan de oplader gedraaid en daardoor is het contactpuntje te diep komen te liggen. Dit kunt u eenvoudig oplossen door met een puntig voorwerp voorzichtig het ronde contactpuntje van de batterij enkele millimeters omhoog te wippen. Dit dient u alleen te doen als u de andere opties heeft uitgesloten

Veel rokers zeggen dat ze de handelingen die bij normaal roken horen vooral zo fijn vinden. Bij elektrisch roken komen ook handelingen kijken en deze zullen uw oude dus zonder moeite vervangen waardoor u de oude gewoontes nauwelijks zult missen.

 • Tijdens het dampen ontstaat er condens. Ook tussen de batterij en de clearomizer. Deze condens (vocht) zal de werking van uw batterij beïnvloeden. Wanneer uw batterij dus opgeladen dient te worden, is het raadzaam om het contactpuntje van de batterij even droog te deppen met een stukje keukenpapier of een wattenstaafje voordat u deze op de lader schroeft.
 • Bijna alle onderdelen, behalve de batterij, kunt u eenvoudig schoonmaken met warm water. Schroef de onderdelen van de clearomizer voorzichtig los om de ringetjes niet kwijt te raken of te beschadigen. Een clearomizer bestaat meestal uit een mondstuk, een coil of atomizer, een base en het tankje. U kunt de onderdelen van uw elektrische sigaret het best laten weken in een bakje warm water. U kunt ze uiteraard ook afspoelen onder de kraan. Zet de kraan echter niet te ver open om beschadiging of verlies van gevoelige onderdeeltjes te voorkomen. Laat na het spoelen de onderdelen zeer goed drogen op bijvoorbeeld een theedoek of een stuk keukenpapier.
 • Wanneer u een clearomizer langere tijd niet gebruikt en de vloeistof er in laat zitten, zal de atomizer zich volzuigen met vloeistof. Dit resulteert in “lekkage” omdat de vloeistof opgehoopt is vlakbij het mondstuk. Vervang in dit geval uw coil. Wanneer u regelmatig dampt zal er niets aan de hand zijn.